Над 100 нови автомобили ще заменят амортизираните Държавните пощи обмислят

...
 
Над 100 нови автомобили ще заменят амортизираните Държавните пощи обмислят
Коментари Харесай

„Български пощи“ пуска на франчайз бизнеса си

  Над 100 нови коли ще заменят амортизираните
Държавните пощи обмислят вид да пуснат част от бизнеса си чартърен, научи „ Монитор “. Ръководството на „ Български пощи “ ЕАД възнамерява да разшири клоновата мрежа на Bulpost, звеното за куриерски услуги, посредством франчайз.

Формално и в този момент офисите на Bulpost работят в мрежата на пощите, която е предостатъчно огромна. В момента услугата има и представителни офиси в избрани обитаеми места, а в пощенските станции има обособени гишета, където може да се взимат колета на място или да се изпращат.

Търговската концесия, която частници вършат от години у нас, е част от

 

проект за по-сериозна интервенция

на пазара за куриерските услуги

 

Както „ Монитор “ към този момент писа, сега държавното сдружение създава тактика, с която да се трансформира в действителен съперник на частните куриери у нас. В „ Български пощи ” механизмът е по-сложен, тъй като е държавно дружество и попада под по-голяма регулация. Вече има интерес от компании, само че сега процесът се структурира юридически и софтуерно, изясни изп. шеф на „ Български пощи ” Деян Дънешки.

Частните оператори работят там, където към този момент има работещ бизнес и прибавят стойност към него, такава евентуално ще бъде и практиката на държавните пощи.

В Германия и Гърция

практиката е необятно публикувана

 

и франчайзери стават магазини, където клиентите да вървят да получават и изпращат колета.

„ Залагаме главно на софтуерно обновяване на процесите в сдружението. В момента пощите обработват най-вече колета, макар че куриерският пазар има друга специфичност от универсалната услуга и конкуренцията е доста по-сериозна. Електронната търговия сътвори доста огромно търсене и надлежно множеството частни бизнесмени се насочиха към него “, разяснява още Дънишки.

В тактиката е заложено да бъде освежен и автомобилния парк на сдружението. За потребностите на пощите ще бъдат закупени над 100 транспортни средства. Сред обсъжданите разновидности са нови електрически коли, само че по думите на Дънешки това е скъпа инвестиция и в случай че страната не помогне за част от разхода за тях, те са стопански неоправдани. Наша инспекция откри, че в обособени страни има субсидиране на част закупуването им, най-често с акцент запазване на околната среда.

 
Нова организация на труда, студенти влизат в станциите
От „ Български пощи ” плануват изцяло нова организация на процеса на сортировката в основния им център. Сред по-големите вложения през идната година е закупуването на нова машина за подбиране на дребни пакети и пратки, която ще усъвършенства процеса за обработването им. Тя сортира от 5 до 10 000 колета на час, само че това няма да докара до съкращения, твърди изп. шеф на сдружението.

По данни на държавните пощи преди 5 години броят на чиновниците обработващи колета е бил към 1000. Сега е на половина, а чиновниците са пренасочени към други действия. В момента мрежата на пощите е от 3000 клона с 10 000 чиновници.

От сдружението дори са решили да продължат в набирането на стажанти напряко от студентската пейка. Инициатива, в която тази година се включиха за първи път, а в този момент по Коледа ще наемат над 90 млади фрагменти, които ще се занимават главно с огромното струпване на колета. В края на годината количеството на колета е голямо, даже е имало случаи, когато пратки от чужбина вместо през декември са пристигнали през януари, забавени от операторите извън.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР